SLIM-subsidie aanvragen? Hoe slim is dat!

Alweer zo’n mooi cadeau van minister Koolmees! Dit keer voor het bedrijfsleven: de SLIM-subsidie. Ben je ondernemer in het MKB en wil je graag investeren in de ontwikkeling van je personeel zonder dat het je veel tijd en geld kost? Dan is dit je kans!

Wat is de SLIM-subsidie?

SLIM is een subsidieregeling voor MKB-ondernemingen t.b.v. projecten gericht op leren en ontwikkelen. De SLIM-regeling geldt ook voor grote ondernemingen in de landbouw, horeca en recreatiesector.

In het kort komt het er op neer dat als je de komende vijf jaar wil investeren in de ontwikkeling van je personeel, je 60% (midden- of grootbedrijf) of 80% (kleinbedrijf) van de kosten vergoed krijgt van de overheid!

Voor wie is SLIM-regeling bedoeld?

Deze subsidieregeling is bedoeld voor drie groepen aanvragers:

 • alle individuele mkb-ondernemingen
 • samenwerkingsverbanden in het mkb
 • grootbedrijven uit de sectoren landbouw, horeca en recreatie.

Wat kun je met de SLIM-subsidie doen?

SLIM is bedoeld om projecten te subsidiëren die:

 • ontwikkel-, leer- en scholingsbehoeften in een onderneming in beeld brengen
 • loopbaan- en/of ontwikkeladvies voor werknemers betreffen
 • leren en ontwikkelen van kennis, vaardigheden en beroepshouding verankeren in de bedrijfsvoering
 • een praktijkleerplaats bieden aan een beroepsopleiding in de derde leerweg

> Vraag meteen een gratis kennismakingsgesprek aan!

SLIM-subsidie aanvragen? 6 redenen waarom!

Investeren door middel van de SLIM-subsidie brengt een aantal interessante voordelen met zich mee:

 1. Je bedrijf wordt succesvoller als je investeert in je personeel. Personeel dat zich gewaardeerd voelt en zich kan ontwikkelen, presteert beter, is minder vaak ziek, bedenkt vaker nieuwe ideeën en is inventiever in het oplossen van problemen. Ook creëren betrokken werknemers 10% meer tevreden klanten en daardoor 20% hogere verkopen. Met aandacht voor ontwikkeling bereik je dus veel meer dan alleen up-to-date kennis in je bedrijf.
 2. Grote ondernemingen lopen vaak voor, doordat ze meer tijd en geld kunnen besteden om nieuwe ontwikkelingen te implementeren. Met de SLIM-subsidie heb je ook als MKB-er budget om met de ‘grote bedrijven’ te concurreren.
 3. Vaak kiezen talentvolle millennials niet voor een MKB-organisatie om het gebrek aan ontwikkelingsmogelijkheden. Met de SLIM-subsidie kun je dit ondervangen.
 4. Je kunt met SLIM-subsidie je organisatie op p&o-gebied verder professionaliseren.
 5. Derde leerweg-constructies worden beter betaalbaar; het wordt nu immers voor 80% betaald door de overheid.
 6. Anticipeer nu al op komende wetgeving. Onze regering zet de komende jaren sterk in op een leven lang leren. Denk aan de SLIM-subsidie, de STAP-regeling, de verplichte opleidingsbudgetten in diverse cao’s, maar bijvoorbeeld ook aan de nu al geldende mogelijkheid om bij ontslag diverse opleidingskosten van de transitie-vergoeding af te mogen trekken. En hier blijft het vast niet bij. Als je dus nu je ontwikkelingsbeleid – met subsidie – updatet, sta je straks niet voor verplichte inhaalslagen.

Wanneer kan ik de SLIM-subsidie aanvragen?

Het MKB kan in maart en september 2020 subsidie aanvragen. Samenwerkingsverbanden en grootbedrijven in de landbouw-, horeca- of recreatiesector mogen dat in de periode van april tot en met juni.

De verwachting is dat de maand maart voor veel bedrijven kort dag is om subsidie aan te vragen. In maart zal er dus waarschijnlijk weinig concurrentie zijn om de subsidie binnen te halen.

Snel in actie komen loont dus!

> Maak er meteen werk van! Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Wat kan ik voor je betekenen?

In mijn opinie zijn kleine bedrijven het allerleukst om voor te werken. Er is sprake van teamspirit, ruimte voor eigen ideeën en vaak een breed scala aan verantwoordelijkheden. Je persoonlijke inspanningen zijn duidelijk zichtbaar in het eindresultaat. Helaas weet ik ook dat ambitieuze talentvolle mensen vaak voor de grote bedrijven kiezen. Zo zonde!

Daarom vind ik deze subsidieregeling zo mooi. Aandacht voor je personeel en hun ontwikkeling kan echt het verschil maken. Je kunt je onderneming laten groeien, in kwaliteit, maar ook in resultaat. Ik wil daar heel graag aan bijdragen.

Ik kan je helpen bij alle stappen in dit traject. Of je nu behoefte hebt aan:

 • een analyse van welke aanpak jouw bedrijf het meeste baat bij heeft
 • het begeleiden van de subsidieaanvraag
 • je gehele subsidieaanvraag uit handen nemen
 • één van de hierboven genoemde projecten voor je uitvoeren
 • of je helpen een nieuwe werkwijze in de organisatie te verankeren

Gratis kennismakingsgesprek?

Wil je meer weten? Of heb je twijfels of deze subsidie iets voor jouw onderneming is? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek waarin je al je vragen kunt stellen en ik je kan vertellen wat ik voor je kan betekenen.

Ja! Ik wil een gratis kennismakingsgesprek!

Leuk! Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *