Coaching en advisering bij solliciteren

Zo is solliciteren leuk

Je werk is zo’n belangrijk onderdeel van je leven, dat het niet meer dan logisch is dat je alles op alles zet om je droombaan te verkrijgen. Maar tegelijkertijd maakt dat solliciteren wel heel erg spannend. Niet nodig!

Een nieuwe toekomst

Of je nu wel of niet weet wat je in de toekomst wil gaan doen, je kunt bij mij terecht voor begeleiding in het solliciteren. Ik zorg ervoor dat jij het solliciteren ervaart als een leuke, spannende periode. Samen zoeken we uit welk werk maakt dat jij zin krijgt in de toekomst.  En ik wil vooral bereiken dat je vol zelfvertrouwen en – net zo belangrijk – met veel plezier nieuw werk gaat veroveren. Samen pakken wij de regie, zodat jij je doel bereikt.

Een écht onderscheidend cv

We maken bijvoorbeeld een curriculum vitae waarin het voor elke potentiele werkgever duidelijk wordt waarin jij je onderscheidt van je concurrenten. Ik zorg ervoor dat zelfs jij met andere ogen naar je eigen vaardigheden gaat kijken. Het resultaat is dat je wordt uitgenodigd op gesprek.

De arbeidsmarkt te slim af zijn

Wist je trouwens dat heel veel  vacatures nooit op internet komen? De arbeidsmarkt is in dat opzicht goed te vergelijken met de huizenmarkt. De kans op een huis is immers het grootst als je al weet dat een huis te koop komt vóórdat het op internet staat. Met banen is dat net zo. Ik weet inmiddels precies hoe de arbeidsmarkt werkt. Daardoor zorg ik ervoor dat jij  zo snel mogelijk op de hoogte bent als er zich een interessante kans voordoet. Terwijl je concurrenten het internet afspeuren, hopend dat die ene droombaan voorbij komt, ben jij al lang en breed over die baan in gesprek…..

Een ‘klik’ is geen toeval

Ook je gespreksvaardigheden krijgen bij mij veel aandacht. Het voeren van gesprekken is voor ons allemaal dagelijkse kost. Wellicht daardoor bereiden de meeste mensen hun gesprekken slechts heel oppervlakkig voor. Zonde! Want als je eenmaal uitgenodigd wordt voor een gesprek, is de kans op een nieuwe baan heel reëel. Natuurlijk wordt er gekozen op basis van je capaciteiten en je ervaring, maar met name op basis van een ‘klik’. Die ‘klik’ wordt niet zo zeer bepaald door je persoonlijkheid, maar veel meer door het gevoel dat je je gesprekspartner kunt geven dat jij de oplossing bent voor hun probleem. En juist dat aspect kun je heel goed beïnvloeden door het gesprek goed voor te bereiden. Een goed voorbereid gesprek wordt een leuk en gelijkwaardig gesprek, wat je vol zelfvertrouwen en met veel plezier kunt voeren. 

De optimale arbeidsvoorwaarden verkrijgen

Tot slot ben ik een ervaren onderhandelaar, die ook cursussen heeft gegeven op het gebied van onderhandelen. Daardoor kan ik je helpen om de strategie voor jouw arbeidsvoorwaardenonderhandelingen bepalen.

Laat de toekomst maar beginnen

Kortom: natuurlijk is solliciteren spannend, maar ik begeleid je graag in deze periode om solliciteren te ervaren als een leuke, spannende fase waarin je stap voor stap zet om dat werk te veroveren dat maakt dat je zin krijgt in de toekomst!