Gelukkig nieuwjaar

De meest gehoorde woorden van de afgelopen dagen: gelukkig nieuwjaar!  Maar hoe maak je van 2022 nu echt een gelukkig jaar? Ik heb 4 tips voor je, werkgerelateerd:

1 Bedenk in welke taken je echt goed bent, of die je graag doet. Focus niet op je ‘verbeterpunten’, maar wordt nog beter in de werkzaamheden waar je al goed in bent. Zo wordt je een uitblinker en ontwikkel je je tegelijkertijd in een richting die bij je past. En je werk wordt leuker!

2 Kijk kritisch terug naar het afgelopen jaar. Lagen je taken je goed? Had je ’s morgens  zin om je werkzaamheden op te pakken? Heb je nieuwe dingen geleerd? Was afgelopen jaar leuker dan het jaar daarvoor? Zo niet, kijk dan eens hoe je je werk dit jaar leuker en uitdagender kan maken. Zijn er leuke taken die je kan oppakken, interessante projecten waaraan je kunt bijdragen, of hebben collega’s taken waar je graag bij betrokken zou willen worden? Wacht niet af, maar laat van je horen. Zo wordt 2022 jouw jaar!

3 Is je vakkennis up to date? Of zijn er nieuwe ontwikkelingen? Wanneer ben je voor het laatst op cursus geweest? Hebben anderen in dezelfde functie meer kennis dan jij? Zo ja, doe er wat aan. Zoek een opleiding uit waar je kennis een boost van krijgt. Je zult zien dat zo ook je enthousiasme een boost krijgt. Als je werkgever het niet wil betalen, kijk dan eens naar de mogelijkheden van het Stap-budget dat per 1 maart ingaat.

4 Wees eerlijk. Als je nu al weet dat dit allemaal niet gaat helpen om het komende jaar met plezier en energie te kunnen werken, dan is het tijd voor een andere baan. En in dat geval zou je bijvoorbeeld een gratis afspraak met een loopbaancoach (zoals ik 😊) kunnen maken voor een gratis oriëntatiegesprek, dan kijken we samen eens naar jouw toekomst.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *