Re-integratie; tweede spoor

Teamwork

Ook indien u te maken krijgt met zieke medewerkers, kunt u bij mij terecht. Ik werk in re-integratietrajecten samen met een ervaren register arbeidsdeskundige; Ingrid Hulsen van Ad 020 (www.ad020.nl). Samen zijn wij in staat om zowel u als uw werknemer door het lastige traject van re-integratie te begeleiden. Natuurlijk staan de mogelijkheden van uw werknemer centraal in onze begeleiding. Daarnaast zijn de wensen van uw werknemer voor de toekomst minstens zo belangrijk om dit traject optimaal te kunnen laten slagen.

De rol van Ingrid

Ingrid heeft uitgebreide kennis van en ervaring met het vakgebied verzuim en re-integratie. Zij kan bijvoorbeeld een arbeidsdeskundig onderzoek bij uw werknemer afnemen. Dit geeft u inzicht in de mogelijkheden om de belasting van het werk aan te passen op de belastbaarheid van de werknemer. Of, als dat niet kan, welke vervolgstappen er gezet kunnen worden om de werknemer zijn resterende arbeidsmogelijkheden optimaal te laten benutten. Ingrid kijkt daarbij naar wat iemand nog wél kan, terwijl ze rekening houdt met beperkingen die de bedrijfsarts heeft aangegeven.

Ingrid helpt u om aan uw wettelijke re-integratie-verplichtingen te voldoen, en voorkomt daarmee eventuele loonsancties door het UWV.

Mijn rol

Mijn rol in deze samenwerking ligt in het begeleiden van uw werknemer naar een nieuwe functie. Met name in het zogenaamde ‘tweede spoor’, oftewel werk buiten de eigen onderneming.

Het kan beter!

Dat lijkt een flinke uitdaging, want in totaal blijkt dat slechts 20 % van de re-integrerende werknemers een baan vindt buiten zijn eigen organisatie. Maar dit kan echt beter!  Met dienstverlening die niet slechts is ingericht om aan de eisen van het UWV te voldoen, maar die er op is ingericht om uw re-integrerende werknemer die nieuwe baan ook echt te laten veroveren. En is dat niet precies wat u wil voor uw re-integrerende werknemer?

Hoe dan?

Bij re-integratie is mijn werkwijze niet zo heel anders dan bij outplacement. (Klik hier voor meer informatie) De focus in de begeleiding ligt allereerst op het rouwproces en op het herwinnen van het vertrouwen in de toekomst. Bij re-integratie is immers sprake van een lange periode van ziekte en uitval in het werk, gecombineerd met het moeten erkennen dat het eigen werk in de toekomst niet meer haalbaar is. Dit vergt tijd en aandacht.  Pas als uw werknemer klaar is voor een volgende stap, is hij in staat om succesvol te solliciteren. Als professioneel opgeleid coach kan ik uw mensen goed begeleiden bij de verwerking van het verlies van hun baan.

Extra

Re-integrerende werknemers hebben daarnaast nogal eens te maken met vooroordelen die overwonnen moeten worden. Dit kan het vinden van passend werk flink in de weg staan. Daarom zijn bij re-integratie extra interventies nodig, net als kennis van mogelijke subsidies en toetsmogelijkheden. Meer steun in de rug en oplossingsgericht meedenken om het onmogelijke toch haalbaar te maken. Daar zijn echt voldoende mogelijkheden voor. En als uw werknemer de moed eens een keer dreigt te verliezen, neem ik het letterlijk van hem over.

De toekomst is positief

Samen helpen wij u graag de re-integratie soepel te laten verlopen. We willen met name bereiken dat uw re-integrerende medewerker vol zelfvertrouwen en – net zo belangrijk – met veel plezier een nieuwe toekomst vindt. Natuurlijk volgens de regels, en in een positieve, toekomstgerichte sfeer!