Gratis loopbaanadvies voor 45-plussers: topcadeau van minister Koolmees!

Ben je 45 jaar of ouder? En werk je minimaal 12 uur per week? Goed nieuws voor jou! Je mag in 2019 gratis persoonlijk loopbaanadvies aanvragen bij een onafhankelijke loopbaanadviseur naar keuze. Dit is dus je kans om eens grondig te onderzoeken wat jij nodig hebt om de rest van je carrière zo vorm te geven dat je met plezier en succes blijft werken. Helemaal gratis! Dat is met recht een top-cadeau!

Gratis loopbaanadvies: is dat iets voor mij?

Ja! Loopbaanadvies, ook wel ontwikkeladvies, is eigenlijk voor iedereen interessant. Of je nu tevreden bent met je huidige baan en niets anders meer zou willen doen, of graag iets zou willen veranderen. Loopbaanadvies geeft je de kans om eens uitgebreid stil te staan bij jouw toekomst.

Wil jij je verder ontwikkelen of houd je liever vast aan hetgeen wat je nu bereikt hebt? En zo ja, hoe sterk sta jij als je onverwachts toch op zoek moet naar een nieuwe baan? Overweeg je hoe het zou zijn om een stapje terug te doen? Welke risico’s loop je als je je vaste baan opgeeft? Wat is jouw marktwaarde nu op de arbeidsmarkt? Hoe kan je die verhogen? Misschien heb je nog wel veel meer vragen. De antwoorden hierop kunnen helpen om weloverwogen je strategie voor de toekomst te bepalen.

Een loopbaanadvies maakt tevens duidelijk hoe jouw kansen liggen op de arbeidsmarkt en wat je kunt doen om die te vergroten. Ongeacht of je van plan bent om te gaan solliciteren, en ongeacht of dat binnenkort al is, of pas over vijftien jaar. Zo wordt de kans dat jouw toekomst er ineens een stuk rooskleuriger uit gaat zien, heel realistisch.

De gesprekken met een onafhankelijke loopbaanadviseur zijn vertrouwelijk. Je hoeft de uitkomsten van het loopbaanadvies met niemand te delen. Het is jouw persoonlijke analyse van jouw wensen voor de toekomst en jouw daarbij behorende stappenplan. Jij bepaalt zelf wie je daar deelgenoot wil maken, je bent aan niemand verantwoording schuldig. Jouw loopbaanadviseur is dat ook niet. Het is minister Koolmees’ persoonlijke cadeau aan jou.

Loopbaanadvies zonder kosten door subsidie

Subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers

Minister Koolmees geeft natuurlijk niet zomaar 17 miljoen euro uit – het totaalbedrag voor deze subsidie. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de langdurige werkloosheid van veel vijfenveertigplussers hiermee terug te dringen is.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel vijfenveertigplussers de neiging hebben op hun ervaring te leunen, en niet voldoende aandacht blijven geven aan hun ontwikkeling. En dat verzwakt hun positie op de arbeidsmarkt.

Vijfenveertigplussers die zich wel hebben ontwikkeld door nieuwe ervaringen op te doen, nieuwe vaardigheden hebben ontwikkeld, mobiel op de arbeidsmarkt zijn, vinden namelijk vaak wel snel een nieuwe baan. Waarom ook niet? Ze hebben heel veel kennis en ervaring te bieden, zijn nog jaren beschikbaar voor de arbeidsmarkt en laten zien dat ze prima functioneren in de huidige arbeidsmarkt.

Minister Koolmees zou graag willen dat dit voor iedere vijfenveertigplusser geldt, en heeft daarom deze subsidie in het leven geroepen. Maak er gebruik van en verzeker je ervan dat jij straks ook bij deze groep hoort.

Voorwaarden voor deze subsidie

Deze subsidieregeling is alleen bedoeld voor mensen van 45 jaar of ouderdie nu minimaal 12 uur per week aan het werk zijn. Als werknemer, als ambtenaar of als zzp’er. Mensen die minder uren per week werken, ziek of werkloos zijn, of mensen die in een reorganisatietraject zitten, kunnen geen gebruik van deze regeling maken. Voor hen zijn er wel andere trajecten, maar deze subsidie valt daar buiten.

Hoe maak ik gebruik van het ontwikkeladvies?

Het ontwikkeladvies is echt een cadeau; je hoeft er niets voor te doen. Je werkgever staat er volledig buiten, je hoeft geen verplichte vervolgstappen te ondernemen, je hoeft geen andere kosten te maken. Je spreekt met je loopbaanadviseur een traject van zo’n 4 afspraken af en de loopbaanadviseur is verantwoordelijk voor het regelen van de subsidie. Ja, je moet wel een paar formulieren invullen. Dat is alles.

Heb je interesse in gratis loopbaanadvies?

Laat dat dan via onderstaand contactformulier weten. Dan plannen we een gratis kennismakingsgesprek. In dit gesprek maken we kennis met elkaar, vertel jij wat jouw ideeën voor de toekomst zijn, en vertel ik jou hoe het loopbaanadvies-traject bij mij er voor je uit kan zien. Als jij andere ideeën hebt, kan ik kijken of dat nog past onder de subsidieregels. Jij bepaalt of je dat ziet zitten en of je een klik voelt met mij. Zo ja, maken we een eerste afspraak. Ik draag zorg voor het verkrijgen van de subsidie. Jij hoeft alleen maar na te denken over welk werk maakt dat jij zin krijgt in de toekomst!

 

Ja, ik wil gratis loopbaanadvies

Leuk! Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *