Ik heb mijn hele leven al piloot willen worden. Dit jaar heb ik mijn middelbare school afgerond en ben ik me gaan inschrijven voor pilotenopleidingen. Ik kwam er al snel achter dat het niet zo gemakkelijk is om een plek te veroveren op een pilotenopleiding. Er willen veel en veel meer mensen piloot worden dan dat er opleidingsplekken beschikbaar zijn, met als gevolg een pittig selectiebeleid. Ik heb Carien ingeschakeld om mij te helpen bij het voorbereiden van de selectiegesprekken. Met goed resultaat. 15 januari ga ik beginnen aan mijn opleiding tot piloot!

Ik kwam terecht in een situatie die ik graag wilde veranderen. Ik realiseerde me dat ik gedurende mijn leven al vaker soortgelijke situaties had meegemaakt en dat ik het elke keer net niet helemaal naar tevredenheid oploste. De geschiedenis herhaalde zich namelijk. Door de gesprekken met Carien werd ik me bewust van mijn gedragspatroon en met name waar het vandaan kwam. Samen hebben we dit verder onderzocht en het resultaat is dat ik nu weet hoe ik hiermee verder wil, om een stap vooruit te kunnen zetten.

Na 20 jaar gewerkt te hebben in de financiële dienstverlening, wil ik graag iets anders gaan doen. Dit idee heb ik al langere tijd, maar tot nog toe wist ik nog niet precies welke kant ik op wilde. Ik heb verschillende opties, met allen hun eigen voor- en nadelen. Ik heb Carien ingeschakeld om mij te begeleiden bij het  weloverwogen doorhakken van deze knoop.  Door onze gesprekken werd het mij keer op keer weer een stukje duidelijker wat ik wel en wat ik niet wilde. Inmiddels heb ik enkele grote veranderingen in mijn leven doorgevoerd. In 2019 gaat mijn nieuwe carrière beginnen!

Ik wilde met de 45+ subsidie van de Rijksoverheid aan de slag en vond Carien al snel via Google. Ik herkende me in haar persoonlijk profiel. Iets gestudeerd hebben maar een andere richting ambiëren. Haar website is met zorg en aandacht gemaakt en kenmerkt haar werkwijze. Carien is rustig in haar benadering, nieuwsgierig en durft ook te confronteren. Met het loopbaanadviesplan van haar hand heb ik zin en vertrouwen in een toekomst als tekstschrijver.

Wil ik het werk dat nu doe ook de komende 20 jaar blijven doen? Is het misschien tijd voor een carrière switch, maar in welke richting?

Nadat ik al enige tijd met deze vragen rondliep en druk aan het solliciteren was heb ik Carien benaderd voor coaching en loopbaanadvies.

Ze heeft me geholpen keuzes te maken tussen de tientallen lijntjes die ik inmiddels had uitstaan. De gesprekken met Carien hebben me enorm geholpen om helder te krijgen wat nu precies wilde, waarin ik plezier en succes in had. Bovendien stimuleerde Carien me ook om de juiste stappen te zetten die nodig waren om mijn doel te bereiken.

Ik was al enige tijd op zoek naar een stabiele werksituatie waar ik mij gelukkig bij zou voelen. Geluk zit voor mij in creativiteit bij de ontmoeting van intellect en het werken met mijn handen. Door omstandigheden ontstond een mogelijkheid binnen het bedrijf van mijn partner. Spannend om samen te gaan werken en alle financiële risico’s bij het bedrijf te leggen. Samen met Carien heb ik gesproken over de weerstanden die dit bij mij veroorzaakte en de vraag of mijn autonomie en creativiteit een plaats konden krijgen. Door in de gesprekken mijn woorden te spiegelen en daarop te reflecteren kon ik mijn rol voor het bedrijf als een meerwaarde zien en als werk waar ik gelukkig van kon worden. Van groeiende acceptatie naar enthousiasme. Nu ben ik aan het bouwen om ons vernieuwde bedrijf bestaansrecht te geven. Nog steeds spannend, maar oh zo leuk!!

Carien stelt gerichte vragen, waardoor de vinger op de juiste plek wordt gelegd. Daardoor zijn de sessies erg leerzaam, interessant en verhelderend. Het heeft mij heel erg geholpen. Dank en lof aan Carien.

Wat geweldig dat ik door een subsidieregeling geholpen kon worden met mijn moeizame loopbaanproces. Carien is erg doortastend en wist direct haar vinger op de pijnpunten te leggen. Hierdoor heb ik één belangrijke stap kunnen zetten. Helaas zijn de vijf sessies voor mij niet genoeg om mijn patroon geheel te doorbreken. Ik hoop vurig op een langer traject vanuit een subsidieregeling.

Omdat ik als ondernemer wil blijven groeien, heb ik contact gezocht met Carien voor een ‘zelfstandigen APK’. Ik kwam er achter dat ik, ruim 20 jaar eigen baas, gewend ben zelf de touwtjes in handen te houden. Toch drukte zij ongemerkt op knoppen die me tot zelfreflectie aanzetten, nieuwsgierig maakten en enthousiasmeerden. Ik besloot mijn eigen communicatieplan te herschrijven. Het bijzondere is dat ik meteen verandering bemerk, terwijl mijn website nog under construction is. Tussen mijn oren is de verandering al een feit!

Niet wetende wat ik wilde gaan doen. Zelfde baan? Andere baan.

Omscholing?

Dit loopbaanadvies heeft mij heel erg goed geholpen. Leuke en doelgerichte gesprekken. Het heeft mij weer motivatie en energie gegeven.

Ik werk al jaren in de horeca en ga nu een opleiding sales doen.

Bedankt Carien!

Door mijn gesprekken met Carien heb ik zin gekregen om een nieuwe draai te geven aan mijn loopbaan, terwijl ik daar eerst tegen opzag. Er knaagde iets, maar niets doen was lange tijd makkelijker dan in actie komen. Carien heeft me doen inzien wat ik wil behouden, en heeft me daarnaast geïnspireerd om daadwerkelijk te gaan veranderen wat ik anders wil. Ik vond haar begeleiding heel stimulerend en verfrissend!