Ik heb mijn hele leven al piloot willen worden. Dit jaar heb ik mijn middelbare school afgerond en ben ik me gaan inschrijven voor pilotenopleidingen. Ik kwam er al snel achter dat het niet zo gemakkelijk is om een plek te veroveren op een pilotenopleiding. Er willen veel en veel meer mensen piloot worden dan dat er opleidingsplekken beschikbaar zijn, met als gevolg een pittig selectiebeleid. Ik heb Carien ingeschakeld om mij te helpen bij het voorbereiden van de selectiegesprekken. Met goed resultaat. 15 januari ga ik beginnen aan mijn opleiding tot piloot!

gratis loopbaanadvies

Ik kwam terecht in een situatie die ik graag wilde veranderen. Ik realiseerde me dat ik gedurende mijn leven al vaker soortgelijke situaties had meegemaakt en dat ik het elke keer net niet helemaal naar tevredenheid oploste. De geschiedenis herhaalde zich namelijk. Door de gesprekken met Carien werd ik me bewust van mijn gedragspatroon en met name waar het vandaan kwam. Samen hebben we dit verder onderzocht en het resultaat is dat ik nu weet hoe ik hiermee verder wil, om een stap vooruit te kunnen zetten.

gratis loopbaanadvies

Na 20 jaar gewerkt te hebben in de financiële dienstverlening, wil ik graag iets anders gaan doen. Dit idee heb ik al langere tijd, maar tot nog toe wist ik nog niet precies welke kant ik op wilde. Ik heb verschillende opties, met allen hun eigen voor- en nadelen. Ik heb Carien ingeschakeld om mij te begeleiden bij het  weloverwogen doorhakken van deze knoop.  Door onze gesprekken werd het mij keer op keer weer een stukje duidelijker wat ik wel en wat ik niet wilde. Inmiddels heb ik enkele grote veranderingen in mijn leven doorgevoerd. In 2019 gaat mijn nieuwe carrière beginnen!

Ik wilde met de 45+ subsidie van de Rijksoverheid aan de slag en vond Carien al snel via Google. Ik herkende me in haar persoonlijk profiel. Iets gestudeerd hebben maar een andere richting ambiëren. Haar website is met zorg en aandacht gemaakt en kenmerkt haar werkwijze. Carien is rustig in haar benadering, nieuwsgierig en durft ook te confronteren. Met het loopbaanadviesplan van haar hand heb ik zin en vertrouwen in een toekomst als tekstschrijver.

Wil ik het werk dat nu doe ook de komende 20 jaar blijven doen? Is het misschien tijd voor een carrière switch, maar in welke richting?

Nadat ik al enige tijd met deze vragen rondliep en druk aan het solliciteren was heb ik Carien benaderd voor coaching en loopbaanadvies.

Ze heeft me geholpen keuzes te maken tussen de tientallen lijntjes die ik inmiddels had uitstaan. De gesprekken met Carien hebben me enorm geholpen om helder te krijgen wat nu precies wilde, waarin ik plezier en succes in had. Bovendien stimuleerde Carien me ook om de juiste stappen te zetten die nodig waren om mijn doel te bereiken.

gratis loopbaanadvies

Ik was al enige tijd op zoek naar een stabiele werksituatie waar ik mij gelukkig bij zou voelen. Geluk zit voor mij in creativiteit bij de ontmoeting van intellect en het werken met mijn handen. Door omstandigheden ontstond een mogelijkheid binnen het bedrijf van mijn partner. Spannend om samen te gaan werken en alle financiële risico’s bij het bedrijf te leggen. Samen met Carien heb ik gesproken over de weerstanden die dit bij mij veroorzaakte en de vraag of mijn autonomie en creativiteit een plaats konden krijgen. Door in de gesprekken mijn woorden te spiegelen en daarop te reflecteren kon ik mijn rol voor het bedrijf als een meerwaarde zien en als werk waar ik gelukkig van kon worden. Van groeiende acceptatie naar enthousiasme. Nu ben ik aan het bouwen om ons vernieuwde bedrijf bestaansrecht te geven. Nog steeds spannend, maar oh zo leuk!!

gratis loopbaanadvies

Carien stelt gerichte vragen, waardoor de vinger op de juiste plek wordt gelegd. Daardoor zijn de sessies erg leerzaam, interessant en verhelderend. Het heeft mij heel erg geholpen. Dank en lof aan Carien.

gratis loopbaanadvies

Wat geweldig dat ik door een subsidieregeling geholpen kon worden met mijn moeizame loopbaanproces. Carien is erg doortastend en wist direct haar vinger op de pijnpunten te leggen. Hierdoor heb ik één belangrijke stap kunnen zetten. Helaas zijn de vijf sessies voor mij niet genoeg om mijn patroon geheel te doorbreken. Ik hoop vurig op een langer traject vanuit een subsidieregeling.

Omdat ik als ondernemer wil blijven groeien, heb ik contact gezocht met Carien voor een ‘zelfstandigen APK’. Ik kwam er achter dat ik, ruim 20 jaar eigen baas, gewend ben zelf de touwtjes in handen te houden. Toch drukte zij ongemerkt op knoppen die me tot zelfreflectie aanzetten, nieuwsgierig maakten en enthousiasmeerden. Ik besloot mijn eigen communicatieplan te herschrijven. Het bijzondere is dat ik meteen verandering bemerk, terwijl mijn website nog under construction is. Tussen mijn oren is de verandering al een feit!

gratis loopbaanadvies

Niet wetende wat ik wilde gaan doen. Zelfde baan? Andere baan.

Omscholing?

Dit loopbaanadvies heeft mij heel erg goed geholpen. Leuke en doelgerichte gesprekken. Het heeft mij weer motivatie en energie gegeven.

Ik werk al jaren in de horeca en ga nu een opleiding sales doen.

Bedankt Carien!

gratis loopbaanadvies

Door mijn gesprekken met Carien heb ik zin gekregen om een nieuwe draai te geven aan mijn loopbaan, terwijl ik daar eerst tegen opzag. Er knaagde iets, maar niets doen was lange tijd makkelijker dan in actie komen. Carien heeft me doen inzien wat ik wil behouden, en heeft me daarnaast geïnspireerd om daadwerkelijk te gaan veranderen wat ik anders wil. Ik vond haar begeleiding heel stimulerend en verfrissend!

gratis loopbaanadvies

Dit jaar had ik behoefte aan persoonlijk advies en een neutrale blik op mijn carrière . Op het moment dat je nadenkt over een nieuwe baan, de nodige uitdagingen net hebt gehad en de corona-crisis uitbreekt bleken de coachingsgesprekken met Carien erg waardevol.

Met haar was het leerzaam om even stil te staan EN vooruit te kijken; waarbij Carien de juiste vragen stelt, je op een prettige wijze adviseert maar je ook uitdaagt. Mijn concrete verzoek om in de sessies ook te werken aan ‘hoe prettiger (en dus succesvoller) te solliciteren ‘ heeft ze ruimschoots behandeld en heeft voor mij ook zichtbaar geleid tot hele goed resultaten. Carien heeft me op de juiste momenten waardevolle tips gegeven en was een fijn klankbord. Ik vond haar flexibiliteit ook prettig werken!

gratis loopbaanadvies

Nadat ik mijn baan verloor kwam ik -ondanks ruim twintig jaar werkervaring binnen HR-  in een situatie terecht dat ik opnieuw op zoek was naar wat ik nu daadwerkelijk wilde en ambieerde in een volgende baan of werkgever. Via het 45+ subsidie traject van de overheid kwam ik in aanraking met Carien.

Wat een kadootje! De gesprekken met Carien hebben mij geholpen om inzicht te krijgen in wat ik goed kan en wil en vooral in het aanbrengen van focus. Carien heeft mij ook doen inzien dat het maken van bewuste keuzes en daardoor het sluiten van deuren niet spannend hoeft te zijn. Ik heb nu inzicht en overzicht en solliciteer alleen nog op HR functies waar ik écht enthousiast van word.

Carien is een prettige coach, ze biedt een luisterend oor en tegelijkertijd houdt ze op een prettige manier een spiegel voor waardoor je inzicht krijgt in de voor jou belemmerende gedragspatronen en hoe je die kunt doorbreken. Al met al heb ik veel aan de coaching van Carine gehad en zou ik haar als coach aan iedereen aanraden die focus wil aanbrengen in zijn of haar loopbaan. “

Myriam

gratis loopbaanadvies

I reached out to Carien after a burn-out, and her help and support were crucial to my recovery process. Her warmth, kindness, and genuine care really helped me rebuild my confidence. She made me realize that what I had gone through was actually a bore-out rather than a burn-out.

Another thing that’s great about Carien is that she’s always calm and gentle, and that always made me feel a sense of peace, even when I was stressed out. Thanks to her guidance, I found out how I wanted to reorient my career surprisingly fast. And she helped me build all the tools I needed to get there. Now I can’t wait to get started with my new career, and I’m super happy that I got to meet her as a coach, and as a human being!

gratis loopbaanadvies

Na twintig jaar werken wilde ik de overstap maken naar een ander vak. Maar hoe doe je dat?

Carien heeft me geholpen om vanuit het perspectief van wat gevraagd wordt te kijken naar mijn ervaringen. En zo de brug te maken tussen wat ik gedaan heb en wat de nieuwe functie vraagt. Mijn C.V. en motivatiebrief veranderden van een opsomming van behaalde resultaten uit het verleden naar een onderbouwing van mijn toekomst.

Bij de eerste sollicitatie was het raak, ik heb een nieuwe nieuwe baan. Marc