Hoe weet je of een sollicitatiegesprek goed is gegaan?

Het voeren van gesprekken is voor ons allemaal dagelijkse kost, en wellicht daardoor bereiden de meeste mensen hun gesprekken slechts oppervlakkig voor. Zonde! Want elk gesprek – en zeker dat sollicitatiegesprek – is een kostbare kans. Een goede voorbereiding zorgt er voor dat je duidelijk hebt wat je in het gesprek wil bereiken en hoe je dat wil aanpakken.

Natuurlijk wordt er in sollicitatieprocedures gekozen op basis van je capaciteiten en je ervaring, maar met name kiest men op basis van een ‘klik’. Die ‘klik’ wordt niet zo zeer bepaald door je persoonlijkheid, maar veel meer door het gevoel dat je je gesprekspartner kunt geven dat jij de oplossing bent voor hun probleem. En juist dat aspect kun je heel goed beïnvloeden door het gesprek goed voor te bereiden.

Begin eens met een kritische blik op je eigen aanpak. Hoe beoordeel jij je eigen sollicitatiegesprekken? Ben jij tevreden als je alle vragen in een sollicitatiegesprek ‘goed’ hebt kunnen beantwoorden? Of ben je tevreden als je het gevoel had dat ze je aardig vonden? Vertrouw je op je gevoel?

Iedereen beoordeelt zo’n gesprek weer anders. Maar heel vaak denkt de sollicitant dat het gesprek goed ging, maar bleek er toch een kandidaat te zijn die het nog beter deed en er met de baan vandoor gaat. Maar waar dat nou aan lag…….

Wil jij weten hoe jij je kansen kunt vergroten om die sollicitant te worden die er uiteindelijk wel met de baan vandoor gaat?  Dan heb ik een mooi aanbod voor je: een gratis loopbaangesprek van een uur, waarin we het over jouw issues met solliciteren hebben, maar waarin we ook kennis met elkaar maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *